Maandag 1700 nieuwe coronabesmettingen in Israël

Illustratie van het coronavirus.

Maandag werd in Israël een nieuw hoogtepunt bereikt met ongeveer 1700 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Een aantal dat sinds half maart niet is gezien.

Het aantal actieve coronabesmettingen in Israël staat sinds maandagavond op 12.385. Hiervan bevinden zich 121 patiënten in ernstige toestand. Het aantal doden blijft vooralsnog stabiel op 6461.

Het aantal coronapatiënten in ernstige conditie is in 10 dagen verdubbeld, maar is nog steeds een fractie van de derde golf in januari toen er meer dan 1200 ernstige gevallen waren. Bij de tweede golf in oktober waren op het hoogtepunt 850 coronapatiënten in ernstige conditie in het ziekenhuis opgenomen.

Eerder deze maand besloot het coronakabinet dat “de leidende parameter” voor het instellen van nieuwe coronabeperkingen de hoeveelheid ernstige gevallen zou zijn. Op zondag zei premier Naftali Bennett van plan te zijn om door te gaan met het blijven “aandringen op het onderhouden van levensonderhoud, de economie, het onderwijs en de vrijheid van Israëlische burgers” door het gebruik van mondkapjes en vaccins in te stellen in plaats van nieuwe lockdowns.

Vanaf maandagavond is het reizigers op de luchthaven Ben Gurion Airport niet langer toegestaan ​​om anderen te begroeten, in een poging om besmettingen te minimaliseren. Begeleiders van een minderjarige of een persoon met speciale behoeften zijn van de regel vrijgesteld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)