Rusland zegt meerdere Israëlische luchtaanvallen in Syrië te hebben onderschept

Buk-M2E. Foto YouTube.

Generaal Vadim Kulit, plaatsvervangend hoofd van het Russische Centrum voor Verzoening van de Opposerende Partijen in Syrië, vertelde het Russische persbureau TASS dat zondag twee Israëlische straaljagers zijn onderschept tijdens aanvallen van doelen in de buurt van Damascus.

“Van 05:40 uur tot 05:54 uur hebben twee F-16 tactische straaljagers van de Israëlische luchtmacht, die buiten het luchtruim van Syrië verbleven, een aanval uitgevoerd vanuit zuidwestelijke richting met twee geleide raketten op faciliteiten in de nederzetting Seidat Zeinab in het gouvernement van Damascus,” vertelde hij aan TASS, eraan toevoegend dat beide raketten werden neergehaald door de in Rusland gemaakte Buk-M2E-systemen van de Syrische luchtverdedigingseenheden.

In tegenstelling tot eerdere aanvallen die aan Israël worden toegeschreven, hebben de Syrische autoriteiten de aanval niet gemeld.

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde oorlogswaarnemer Syrian Observatory for Human Rights meldde dat er ten zuiden van Damascus sterke ontploffingen waren gehoord en rook werd waargenomen. De waakhond schreef de explosies niet toe aan Israël.

TASS beweerde dat de Israëlische aanval van zondag de derde was in de afgelopen week.
Volgens het Russische persbureau heeft het Syrische leger op 22 juli vier geleide raketten neergeschoten die waren afgevuurd door Israëlische straaljagers bij Homs. Op 19 juli vuurden Israëlische straaljagers acht geleide raketten af ​​ten zuidoosten van Aleppo, waarvan er zeven werden vernietigd door in Rusland gemaakte verdedigingssystemen.

Zondag meldde de in Londen gevestigde krant Asharq Al-Awsat dat Rusland van plan is de militaire operaties van Israël in Syrië te beperken door het regime van president Bashar Assad te voorzien van sterkere luchtverdediging.

De door het Arabische dagblad geciteerde functionaris zei dat Moskou “geen geduld meer had” met betrekking tot vermeende Israëlische luchtaanvallen in Syrië.
Bovendien beweerde de “goed geïnformeerde” bron dat Moskou gelooft dat deze stap niet op stevige tegenstand van de regering van de Amerikaanse president Joe Biden zal stuiten, aangezien Russische functionarissen de indruk hebben gekregen dat Washington de vermeende Israëlische aanvallen ook afkeurt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)