Na blunder krijgt wet op benoeming rabbinale rechters tweede kans

De Knesset. Foto YouTube.

De Knesset heeft maandagavond opnieuw een wetsvoorstel voor de hervorming van de benoeming van rabbinale rechters in behandeling genomen, 12 dagen na een eerdere poging mislukte omdat Knesset-spreker Mickey Levy per ongeluk tegen stemde.

Het wetsvoorstel om de invloed van Haredim op rabbinale rechtbanken te verminderen werd goedgekeurd in zijn eerste plenumlezing met 59 stemmen voor en 51 tegen. De wet maakt het mogelijk om onder andere meer vrouwen te benoemen als rechters in de rabbinale rechtbanken.

Eerder deze maand faalde het wetsvoorstel om aan te worden genomen op de derde en laatste lezing doordat Knesset-spreker Mickey Levy per ongeluk tegen stemde en de wet geen meerderheid kreeg. Levy probeerde speciale toestemming te krijgen om zijn stem aan te passen na het realiseren van zijn fout, maar volgens de juridische adviseur van de Knesset was dit niet mogelijk.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!