Teleurstellingen in Tokio voor Israëlische zwemmer Anastasia Gorbenko en Judoka Sagi Muki

Anastasia Gorbenko en Sagi Muki. Foto YouTube.

Het was een teleurstellende start van de dag voor Israëlische atleten in Tokio dinsdagochtend. Anastasia Gorbenko wist in twee races geen significante prestaties te scoren na een recordbrekende run door het toernooi en Judoka Sagi Muki werd onverwacht verslagen in achtste finale.

In de halve finale van de 200-meter individuele medley kwam de Israëlische atleet op de 10e plaats, ze voltooide de race in 2:20:70 en kwam niet in aanmerking voor de finale.

Ze eindigde ook op de achtste plaats op de 100 meter terugslag met een tijd van 59.53 seconden, hoewel haar deelname aan het evenement werd beschouwd als een opmerkelijke prestatie voor de 17-jarige.

Na de races zei Gorbenko dat het moeilijk was om zo snel achter elkaar twee races te zwemmen, maar dat ze trots was om geschiedenis te maken.

“Het was uitdagend om de 100m terugslag en vervolgens de 200m individuele medley te zwemmen. Dat was waarschijnlijk wat het moeilijk voor mij maakte. Ik zal proberen het de volgende keer beter te doen,” vertelde Gorbenko het sportkanaal op dinsdag na de wedstrijd.

Gorbenko had geschiedenis gemaakt door de Olympische finale te bereiken. Slechts twee Israëlische zwemmers vóór haar kwamen ooit zo ver: Eitan Orbach in Sydney 2000 werd 8e en Yaakov Toumarkin behaalde in Londen 2012 de 7e plaats. Gorbenko is de eerste Israëlische vrouw die de finale heeft gehaald.

“Ik ben blij om de eerste te zijn die dit doet en ik hoop dat ik niet de laatste zal zijn,” zei ze.

Dinsdag was ook een teleurstellende dag voor Judoka Sagi Muki, waarvan gedacht werd dat hij een medaille tijdens de spelen kon winnen. In plaats daarvan werd uitgeschakeld door Shamil Borchashvili, na een gevecht dat meer dan acht minuten duurde.

Eerder in de ochtend won hij zijn eerste gevecht tegen Eduardo Yudy Santos van Brazilië.

Na zijn verlies zei Muki dat, hoewel hij teleurgesteld was, hij had gedaan wat hij kon.

“Het was een moeilijke dag,” zei hij in een post-match interview. “We waren goed aan elkaar gewaagd, maar ik kon dingen niet samenbrengen om het te winnen. Natuurlijk wilde ik niet dat het zo eindigde, maar ik weet dat ik mijn alles heb gegeven. “