Gantz: We moeten ons voorbereiden op een nucleair Iran

Minister van Defensie Benny Gantz spreekt op 14 juli 2021 tijdens een diploma-uitreiking voor het Israëlische Nationale Defensiecollege buiten Tel Aviv. (IDF)

De Israëlische Minister van Defensie Benny Gantz riep woensdag Israël zich voor te bereiden op de mogelijkheid dat Iran een kernwapen krijgt.

“Tegen de grootste dreiging – Iran dat zichzelf bewapent met een nucleair wapen – hebben we geen andere keuze dan onze strijdmacht uit te breiden en onze capaciteiten en onze plannen aan te passen”, zei Gantz tijdens een diploma-uitreiking ceremonie voor het Israëlische Nationale Defensiecollege buiten Tel Aviv.

De afgelopen maanden hebben de Verenigde Staten en Iran onderhandeld over een hervatting van de nucleaire deal van overeenkomst uit 2015. Omdat deze gesprekken tot nu toe niet tot een doorbraak hebben geleid, neemt de kans toe dat Teheran het akkoord volledig zal opgeven. Israël heeft volgehouden dat het, aangezien het geen onderdeel uitmaakt van de nucleaire overeenkomst, vrij is te handelen om naar eigen goeddunken te voorkomen dat Iran een atoombom krijgt.

In zijn toespraak riep Gantz de regering op om de veiligheidsdiensten van het land toe te staan ​​“de militaire superioriteit te handhaven, wat ons veilig bestaan ​​verzekert en de vrede bevordert”.

Met de opmerking verwees de minister naar een verslag van de Kan-zender eerder op de avond, dat de IDF de regering om een ​​forse verhoging van het budget vraagt van meer dan een miljard sjekel (250 miljoen euro) om de nodige maatregelen te kunnen blijven nemen om zich voor te bereiden op een aanval op het nucleaire programma van Iran.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!