Rusland wil Syrië bewapenen tegen Israëlische luchtaanvallen

Russische luchtafweerraketten. Foto YouTube.

Rusland is van plan de militaire operaties van Israël in Syrië te beperken door het regime van president Bashar al-Assad te voorzien van betere luchtverdediging.

Volgens het anonieme verslag van de in Londen gevestigde krant Asharq Al-Awsat heeft het Kremlin “geen geduld meer” voor de Israëlische luchtaanvallen in Syrië.

Bovendien verwacht Moskou geen hevige tegenstand van de regering van president Joe Biden, aangezien Russische functionarissen de indruk hebben dat Washington Israëlische aanvallen ook afkeurt.

Sinds het uitbreken van de Syrische burgeroorlog in 2011 heeft Israël routinematig luchtaanvallen uitgevoerd in Syrië, voornamelijk gericht op regeringsposities en geallieerde Iraanse en Libanese Hezbollah-troepen en wapenkonvooien.

Israël bevestigt zelden aanvallen in Syrië, maar de IDF heeft gezegd dat het vorig jaar ongeveer 50 doelen in het door oorlog geteisterde land heeft geraakt, zonder details te verstrekken.

Ondanks het feit dat de Russische president Vladimir Poetin een nauwe persoonlijke relatie had met voormalig premier Benjamin Netanyahu, heeft Rusland routinematig kritiek geuit op Israëlische aanvallen in Syrië.

Rusland, een belangrijke aanhanger van het Assad-regime, heeft een sterke militaire aanwezigheid in het land opgebouwd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)