18% van alle ultraorthodoxe kinderen in Israël heeft covid gehad

Ultraorthodoxe kinderen. Foto YouTube.

Ongeveer 17,7% van kinderen uit ultraorthodoxe gezinnen die maandag werden getest om te zien of ze antistoffen tegen het coronavirus hebben ontwikkeld, werd positief bevonden, zo blijkt uit voorlopige cijfers die zijn vrijgegeven door het ministerie van Volksgezondheid en het Home Front Command.

Zo’n 2.196 kinderen werden maandag getest in Modi’in Illit, Elad en Kiryat Ye’arim door drie afzonderlijke testbedrijven – Terem, Target en Magen David Adom. Van degenen die werden gescreend, bleken 390 het virus te hebben gehad.

De stad met het hoogste percentage besmettingen was Elad, met 24,2%.

De ministeries van Volksgezondheid en Onderwijs begonnen maandag met het serologische testprogramma na opening van ultraorthodoxe scholen in het land. Het idee is om jongeren onder de 12 jaar te testen om te zien of ze het virus hebben gehad.

Degenen die positief testen, ontvangen een “Groene Pass” en worden vrijgesteld van isolatie als iemand uit hun klas tijdens het schooljaar besmet raakt met het coronavirus.

Maandag toonde nieuw onderzoek door het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem aan dat ergens tussen de 10% en 30% van de kinderen in Jeruzalem onder de 18 jaar het virus al heeft gehad. Het onderzoek toonde ook aan dat neutraliserende antilichamen na ongeveer vier maanden af beginnen te nemen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)