Antisemitisme in Londen: man bewusteloos geslagen, kind mishandeld

De vermeende dader. Foto Metropolitan Police.

Bij een antisemitische aanval vorige week in de wijk Stamford Hill in Noord-Londen werd een 64-jarige Joodse man bewusteloos geslagen op weg naar de synagoge. Eerder die dag sloeg dezelfde dader een joodse jongen in zijn gezicht.

De 64-jarige man werd bewusteloos in het ziekenhuis opgenomen met hoofdletsel en een gebroken voet. Later vertelde hij het Britse persbureau PA dat hij “geen herinnering” had aan het incident omdat hij bewusteloos was geslagen. “Mijn hoofd raakte de muur en dat is het, ik kan het me niet herinneren.”

Op camerabeelden is te zien dat de dader islamitische kleding droeg.

In een andere aanval in dezelfde buurt is op dashcambeelden te zien hoe de man een jongen aanvalt.

De politie doet onderzoek naar de twee incidenten en heeft een foto van de dader en beelden van de aanvallen openbaar gemaakt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)