Felle kritiek op minister wegens vakantie in de VS slaat om in warme steun

Merav Michaeli en haar partner Lior Schleien en hun pasgeboren zoon Uri. (Facebook-foto)

De Israëlische minister van Transport Merav Michaeli kreeg veel kritiek over zich heen omdat ze op vakantie ging naar de Verenigde Staten. De stemming sloeg echter volledig om toen bleek dat ze naar de VS was gegaan om haar kind te ontmoeten, een baby geboren via draagmoederschap.

Als minister van transport is Michaeli verantwoordelijk voor het coronabeleid op Ben Gurion Airport, terwijl de regering waar zij deel van uitmaakt het advies heeft gegeven om niet zonder goede reden naar het buitenland te reizen. Dat ze toch op het vliegtuig stapte voor een vakantie in Amerika werd haar daarom niet in dank afgenomen. De kritiek op haar op social media aangewakkerd door negatieve berichtgeving van de gevestigde media was niet van de lucht.

Maar op zaterdag kondigde ze aan dat het doel van de reis was om haar pasgeboren kind, Uri, te ontmoeten.

In een Facebook-bericht schreef Michaeli, 54, dat ze blij was dat ze het lange draagmoederschapsproces had doorlopen en bedankte haar partner, komiek Lior Schleien, voor zijn steun.

“Toen Lior me voor het eerst zei: ‘Laten we een kind krijgen’, dacht ik dat het de clou van een grap was. Hij is tenslotte een komiek, en ik ben het, en hij weet dat ik niet van plan ben kinderen te krijgen”, schreef Michaeli.

Maar Schleien overtuigde haar uiteindelijk, zei ze.

“Het was een reis met veel beproevingen. Ik ben blij dat ik deze reis heb gemaakt, ik weet nu wat het voor mij betekent en wat het inhoudt, en wat er anders moet werken in dit systeem van vruchtbaarheidsbehandelingen, maar daar praten we een andere dag over, “voegde ze eraan toe. .

“Hij is het kind van mij en Lior. We zijn zo blij met hem en blij dat we zijn ouders zijn.”

De kritiek, online en in de media, werd onmiddellijk vervangen door warme steun van verslaggevers en commentatoren, die zeiden dat ze te snel waren geweest om de minister te veroordelen zonder het volledige verhaal te kennen. Op sociale media kreeg de minister een golf van felicitaties over zich heen.

Michaeli gaat bij terugkomst samen met haar partner en kind in zelf-isolatie als onderdeel van de strengere quarantaineregels die vorige week van kracht zijn gegaan.

Israël heeft de afgelopen weken het aantal coronagevallen omhoog zien schieten als gevolg van de Delta-variant met meer dan 7000 nieuwe besmettingen die dagelijks worden gemeld. Ongeveer 600 mensen zijn in ernstige toestand met de ziekte in het ziekenhuis opgenomen. Sinds het begin van de uitbraak vorig jaar zijn in totaal 6775 Israëliërs overleden aan het virus.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)