Joodse tiener mishandeld in Keulen

Mannen met keppels. Foto ter illustratie.

Een 18-jarige joodse man in Keulen is zaterdagavond met een gebroken neus en jukbeen opgenomen in het ziekenhuis nadat hij werd aangevallen door een groep van 10 personen. De politie onderzoekt de aanval die werd vastgelegd op een beveiligingscamera.

Blijkbaar werd de 18-jarige als jood herkend door zijn keppel en werd hierdoor het doelwit van de groep die hem antisemitische beledigingen naar het hoofd slingerde en vervolgens mishandelde. De man had vrijdagavond met een bekende in het park een hapje gegeten. Toen ze op het punt stonden te vertrekken, werd hij het doelwit van de antisemitische aanval.

De agenten van de meldkamer herkenden twee van de vermeende daders aan de hand van de video-beelden en arresteerden twee jongeren van 18 en 19 jaar. Ze gaf geen verdere details over de verdachten, die later die avond weer werden vrijgelaten. De aangevallen 18-jarige werd met zware verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)