Begin schooljaar in Israël onzeker

Premier Bennett in gesprek met Neria Krauss van <em>Channel 13</em> nieuws. Screenshot.

De Israëlische premier Naftali Bennett kan niet zeggen of op 1 september het schooljaar in Israël zal beginnen, gezien de toename van het aantal patiënten dat met ernstige verschijnselen van COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen.

“We zullen volgende week de definitieve beslissing nemen, afhankelijk van de gezondheidssituatie”, vertelde Bennett aan een Channel 13-verslaggever.

Exclusief | Premier Naftali Bennett garandeert niet dat het schooljaar op 1 september van start gaat. Zijn opmerkingen in een gesprek met Neria Krauss in de hoofdeditie van Nieuws 13.

Volgens de maatregelen die maandag zijn aangenomen, kunnen in steden met een hoog besmettingspercentage kinderen alleen naar school als 70% van de studenten zijn gevaccineerd, anders vinden de lessen online plaats.

Een minister had vorige week geadviseerd om het begin van het schooljaar uit te stellen tot 1 oktober, aangezien de Joodse feestdagen op 6 september beginnen en de scholen het grootste deel van de maand toch gesloten zijn.

Volgens de laatste cijfers van het ministerie van Volksgezondheid zijn er in 24 uur 8716 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld.

579 patiënten zijn in ernstige toestand in het ziekenhuis opgenomen en meer dan 56.000 mensen in Israël zijn op dit moment besmet met het coronavirus.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)