Israëlische zakenmannen op Cyprus ontsnappen aan Iraanse terreuraanval

Teddy Sagi. Foto YouTube.

De Israëlische miljardair Teddy Sagi werd enkele dagen geleden gewaarschuwd om Cyprus te verlaten wegens een Iraans complot om Israëlische zakenmannen op het eiland te vermoorden. Sagi was niet het specifieke doelwit van de aanval.

Volgens een verslag van het Griekstalige mediahuis Philenews vorige week, heeft de politie een 38-jarige man uit Azerbeidzjaan aangehouden met een Russisch paspoort in de hoofdstad Nicosia. Hij zou door Iran zijn ingehuurd om Israëlische zakenlieden op het eiland te vermoorden.

De verdachte werd gearresteerd kort nadat hij het Agios Dhometios-controlepunt in Nicosia was overgestoken vanuit het door Turkije bezette noordelijke deel van het eiland.

De Cypriotische autoriteiten hielden de bewegingen van de verdachte al enkele dagen voorafgaand aan zijn arrestatie in de gaten.

Sagi, 48, is de oprichter van het goksoftwarebedrijf Playtech en eigenaar van Camden Market in Londen. Volgens Forbes wordt zijn persoonlijk vermogen geschat op 5 miljard dollar, met belangen in onroerend goed, goksoftware, betalingsverwerking en digitale advertenties. Op de ranglijst van rijkste personen in Israël staat hij op de zesde plaats.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)