Kamala Harris tegen student die Israël beschuldigt van ‘genocide’: jouw waarheid moet gehoord worden

Kamala Harris knikt terwijl student praat over ‘etnische genocide’ in Israël

Tijdens een discussie met studenten sprak de Amerikaanse vice-president Kamala Harris haar steun uit aan een student aan de George Mason University in Virginia die Israël beschuldigde van “etnische genocide”.

De student, die zichzelf identificeerde als deels Jemenitisch, deels Iraans en “geen Amerikaan”, uitte ook haar verontwaardiging over de Amerikaanse financiering van de Iron Dome.

Ze zei dat Amerika haar leven “elke dag” beïnvloedt vanwege militaire financiering die het aan Saoedi-Arabië en Israël geeft.

“U bracht naar voren hoe de macht van de mensen en demonstraties en organisatie zeer waardevol zijn in Amerika,” zei ze. “Ik zie dat er de afgelopen zomer protesten en demonstraties zijn geweest in astronomische aantallen die Palestina steunen. Maar een paar dagen geleden werden er fondsen toegewezen om Israël te blijven steunen, wat mijn hart pijn doet omdat het etnische genocide en ontheemding van mensen is, hetzelfde als in Amerika, en ik weet zeker dat u zich hiervan bewust bent.”

De student vroeg zich af waarom geld naar Israël en Saoedi-Arabië ging in plaats van naar sociale zaken in Amerika.

Als reactie zei Harris dat ze “blij” was dat de student het woord nam.

“Je stem, je perspectief, je ervaring, je waarheid kan niet worden onderdrukt en moet worden gehoord”, zei ze.

Harris zei dat democratie het sterkst is als iedereen meedoet en het zwakst als mensen wordt buitengesloten.

“Dat gaat niet alleen over fysiek aanwezig zijn, maar ook dat je stem aanwezig is”, zei ze. “Ons doel moet eenheid zijn, maar geen uniformiteit. Eenheid mag nooit ten koste gaan van het vertellen aan een persoon: ‘Omwille van de eenheid, wees hierover stil.’ Dat is geen eenheid. Dan zien we wel waar dat uitmondt in een gezond debat over de kwestie.”

Naar aanleiding van het incident sprak de CEO van de Anti-Defamation League met het kantoor van Harris.

“Ik heb net met VP-kantoor gesproken. Ik ben blij om van haar te horen dat ze trots is op haar steun voor Israël, en weet dat de beschuldiging van ‘etnische genocide’ overduidelijk onjuist is”, tweette Jonathan Greenblatt donderdag.

In een verklaring aan CNN voegde Greenblatt toe: “De beschuldigingen dat Israël genocide pleegt – een opruiende bewering die overduidelijk en aantoonbaar onwaar is – moet worden tegengesproken omdat het die demonisering is die heeft geleid tot geweld zoals we eerder in de Verenigde Staten zagen”, verwijzend naar aanvallen op joden in de VS eerder dit jaar.

In een verklaring zei de woordvoerster van Harris dat de “vice-president het sterk oneens [is] met de karakterisering van Israël door de student.”

“Gedurende haar hele carrière heeft de vice-president zich ingezet voor Israël en voor de veiligheid van Israël. Tijdens een bezoek aan de George Mason University om het stemrecht te bespreken, uitte een studente een persoonlijke mening tijdens een les politieke wetenschappen”, aldus de woordvoerster.

Uiteraard is er geen bereidheid bij Harris en de Democratische partij om met dezelfde tolerantie de standpunten van haar conservatieve landgenoten aan te horen die over fundamentele kwesties met Harris en haar partij van mening verschillen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!