Italiaanse kunstenaar overschildert hakenkruizen met lekkere maaltijden

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Al meer dan tien jaar bedekt de Italiaanse straatkunstenaar Pier Paolo Spinazzè neofascistische- en aanstootgevende graffiti met kleurrijke muurschilderingen van allerlei soorten maaltijden.

De 39-jarige straatkunstenaar uit Verona houdt niet van de fascistische cultuur die nog steeds veel bewonderaars in Italië heeft. Hij is wel een groot liefhebber van lekker eten.

Onder de armstennaam Cibo laat hij zich door zijn 363.000 Instagram volgers informeren waar hij racistische graffiti kan vinden. Op kaarten houdt hij bij waar hij hakenkruizen en racistische slogans heeft veranderd in salades, aardbeien, pastagerechten met tomaat en Parmezaanse kaas. Hij zegt dat hij voor zijn stad zorgt door symbolen van haat te veranderen in lekkere maaltijden.

Omdat hij een lokale beroemdheid in Verona is geworden, heeft hij ook vijanden gemaakt: “Cibo slaap met je lichten aan!” had iemand op een muur gespoten. Hij veranderde de dreiging in de ingrediënten van een gnocchi-recept.

Advertentie (4)