VS waarschuwt Israël dat aanvallen op Iran contraproductief zijn

<em>Interview en analyse door Meir Javedanfar, docent Iran aan de Reichman Universiteit</em>

Amerikaanse regering van president Biden heeft Israël gewaarschuwd dat aanvallen op de nucleaire installaties van Iran “contraproductief” zijn en Teheran aanmoedigen om het nucleaire programma te versnellen, meldde The New York Times op zondag.

Onder verwijzing naar functionarissen die bekend waren met de privégesprekken tussen Washington en Jeruzalem, zei het rapport dat Israëlische functionarissen de waarschuwing hebben verworpen en niet van plan zijn de strategie te veranderen.

Volgens Meir Javedanfar, docent Iran aan de Reichman Universiteit van Herzliya, hebben de Amerikanen gelijk en versnelt Iran zijn nucleair programma na iedere Israëlische aanval. Hoewel de Israëlische aanvallen tactisch succesvol zijn, slagen zij er niet in het strategische doel van het definitief uitschakelen van de Iraanse nucleaire programma te bereiken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)