Baudet verliest kort geding en moet vergelijking coronabeleid met Holocaust van Twitter verwijderen

Thierry Baudet voor de rechter in Amsterdam. Foto YouTube.

De rechter heeft woensdag bepaald dat Thierry Baudet zich onnodig grievend heeft uitgelaten jegens overlevenden van de Holocaust. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan het creëren van een voedingsbodem voor antisemitisme. 

Bovendien krijgt Baudet een verbod opgelegd op het gebruiken van beeldmateriaal van de Holocaust in het kader van het debat over de coronamaatregelen.

De zaak was aangespannen door vier joodse overlevenden van de Holocaust, het Centraal Joods Overleg en het CIDI.

Het belangrijkste argument van de advocaat van de Joodse organisaties, Jacqueline Schaap was dat dankzij Baudets uitspraken “de Holocaust iets [wordt] waarmee je vergelijkingen kunt maken. Dat miskent het unieke karakter van de Holocaust en doet het minder erg lijken.”

Baudet plaatste foto’s op Twitter van een kind dat niet naar het sinterklaasfeest mocht, naast een jongen met een Jodenster die op het punt staat om gedeporteerd te worden. Ook plaatse hij een foto van het concentratiekamp Buchenwald vergezeld van de tekst: “Hoe is het MOGELIJK om nu nog altijd niet te zien hoe de geschiedenis zich herhaalt.”

Verder noemde Baudet ongevaccineerden “de nieuwe Joden”. Dat hij dit niet mag is opmerkelijk daar het een term is die eerder werd gebruikt door Job Cohen met betrekking tot moslims.

Baudet heeft 48 uur om zijn tweets te verwijderen. Als hij dat niet doet moet hij een dwangsom van 25.000 euro betalen. Baudet heeft aangekondigd dat hij in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)