Elke maand maakt de redactie van joods.nl een recept voor iemand met één lievelingsingrediënt van die persoon erin verwerkt.
Pasta met aubergine, honing en notenIngrediënten (4 personen)
- 1 grote
aubergine - 2 sjalotten2 teentjes knoflook
- 1 blik gepelde tomaten
- 50 g
walnoten - 5 blaadjes verse basilicum
- 1 eetlepel verse of 1 theelepel
gedroogde oregano - 3 flinke eetlepels honing
- pasta
- zout, peper
- tabasco
- geraspte kaas
Bereiding:
- De aubergine wassen en in blokjes snijden.
- In een vergiet doen en met zout bestrooien. 10 minuten laten staan. Dan
afspoelen en droogdeppen. - De sjalotjes pellen, in stukjes snijden. een
teentje knoflook pellen en in kleine stukjes snijden. De olie verhitten
in een koekenpan met dikke bodem. - De sjalotten en knoflook fruiten.
- De
aubergineblokjes erdoor scheppen en enkele minuten meebakken. - Het
overgebleven teentje knoflook pellen en uitpersen boven de pan. - Het
blik gepelde tomaten met vocht en de oregano in de pan doen. - Zout,
peper en tabasco naar smaak toevoegen. - De honing in de pan doen en goed
roeren. - Laat 15 minuten op zacht vuur pruttelen met de deksel op de
pan. - Intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing koken in water met wat
zout en olie. - De walnoten grof hakken, het moeten stukjes blijven, geen
kruimels worden. Driekwart van de noten door de saus roeren. - Als de
spaghetti klaar is over vier borden verdelen. - De saus erop scheppen.
- De
basilicum in reepjes snijden en met de rest van de noten en geraspte
kaas over de saus verdelen.
Elke maand maken wij een recept voor iemand met één
lievelingsingrediënt van die persoon erin verwerkt. Wilt u iemand
opgeven, mail dan naam en lievelingsingrediënt naar redactie@joods.nl