Haboniem-reünie 1919-2004: 30 mei is het zover!

Ook zo benieuwd hoe het met je oude Haboniem-vrienden gaat? Of heb je zin om herinneringen op te halen uit de tijd dat Haboniem nog de Joods(ch)e Jeugd Federatie heette? Wil je je madrichiem, chanichiem of sjaliach weer eens ontmoeten? Benieuwd of je ze nog herkent?

De Haboniemreünie! Ga jij er ook naar toe?
Al maanden zoemt deze vraag rond in de wandelgangen en op het internet.

Zondag 30 mei a.s. gaat het dan eindelijk gebeuren!!! Meer dan driehonderd oud-Haboniemers gaan elkaar na vele jaren weer ontmoeten.

Aanmelden kan intussen niet meer, alleen in heel uitzonderlijke gevallen.
Als je je hebt opgegeven, is nu het moment gekomen om herinneringen op te halen, je oude madrichiem en chanichiem te ontmoeten. En dan maar hopen dat je ze nog herkent!

Al een jaar geleden begon een enthousiaste groep oud-Haboniemers met de voorbereidingen voor deze reünie. Iedereen die ooit lid is geweest van de jeugdbeweging Ichoed Haboniem, opgericht in 1951, of eerder nog van de Joodsche Jeugd Federatie (sinds 1919) is uitgenodigd.

Via oproepen en contacten werden oud-leden over de hele wereld opgespoord, er werd een prachtige website gemaakt en… het netwerken heeft gewerkt!

A.s. zondag komen meer dan 300 Haboniemers tussen de 25 en 90 (!) jaar naar een lokatie in het midden van Nederland. (Informatie over de lokatie en het programma is op 17 mei per mail of post verzonden aan alle chaweriem die hebben betaald.)

Velen komen er speciaal voor uit Israël, de VS, Duitsland, Belgie, Spanje en Engeland. De oudste deelnemer werd geboren in 1913.

De reünie begint op zondagmiddag rond 15:30 uur met een ontvangst. Er zal worden gezorgd voor een informele sfeer met muziek, hapjes en drankjes.
De officiele opening zal bestaan uit een kort en licht programma met een aantal bekende en minder bekende sprekers. De avond begint met een buffet, gevolgd door een groot feest met live muziek met medewerking van Doron Peper en zijn band.

Indien het weer, de lokatie en de plaatselijke overheden het toestaan zal de avond traditiegetrouw worden afgesloten met een firescript.
Het is de bedoeling dat de muzikanten hun instrumenten meenemen, zodat de liefhebbers tot diep in de nacht onder hun begeleiding de kelen schor kunnen zingen.

Na afloop krijgt iedereen een boekje mee, met de namen en adressen van alle deelnemers (behalve degenen die niet vermeld willen worden).
Zo kunnen de deelnemers nog jarenlang nagenieten van dit bijzondere weerzien.

Met een klik op de foto kom je op de website van de Haboniem-reünie, waar van alles te lezen is en vele foto’s te bekijken zijn die sinds de eerste oproep van begin september 2003 aan de organisatie zijn opgestuurd.

 

De reünie is alleen mogelijk met financiële steun van ex-leden en sympathisanten.

We zoeken met name sponsoren en adverteerders. Wil je helpen, dan kun je contact openemen met sponsoring@haboniem-reünie.nl