Diverse activiteiten rond 75ste geboortedag van Anne Frank

 Zaterdag 12 juni 2004 is het 75 jaar geleden dat Anne Frank geboren werd. Om deze dag te gedenken organiseert de Anne Frank Stichting verschillende activiteiten, zowel binnen als buiten het museum.

Zo is er een tentoonstelling met foto?s van Anne en Margot Frank, een werkstukwedstrijd voor kinderen en een speciale dag in het museum. Hierbij een korte toelichting op de activiteiten:

Fototentoonstelling in Foam
In Foam fotografiemuseum Amsterdam is vanaf 12 juni een fototentoonstelling te zien met foto?s uit de familiealbums van Anne en Margot Frank. De foto?s zijn genomen door hun vader Otto Frank, een enthousiast en getalenteerd amateurfotograaf. Een aantal foto?s is nog niet eerder tentoongesteld.
De tentoonstelling is ook te zien in New York City en in Berlijn.

Werkstukwedstrijd
Voor kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs is een werkstukwedstrijd uitgeschreven. Zo?n 200 individuele leerlingen en 30 klassen hebben hieraan meegedaan. Dinsdag 18 mei wordt de uitslag bekendgemaakt. De winnaars krijgen op 10 juni een VIP-ontvangst in het Anne Frank Huis.

Speciale ?Anne Frank 75? dag in het museum
Het Anne Frank Huis staat zaterdag 12 juni geheel in het teken van de 75ste geboortedag van Anne Frank. Overdag zijn er verschillende extra activiteiten voor onze museumbezoekers, ?s avonds richten we ons op het Nederlandse publiek. Tussen 18.00 en 21.00 uur is er een speciaal programma voor kinderen van 10-15 jaar. Van 21.00 tot 24.00 uur is er een programma bestemd voor een volwassen publiek. Er zijn 750 gratis entreebewijzen beschikbaar, aanmelden kan alleen via www.annefrank.nl

Enkele hoogtepunten uit het programma:
– openstellen ruimtes die anders gesloten zijn
– een speciaal carillon-concert in de Westertoren
– Jacqueline van Maarsen (1929) vertelt over haar vriendschap met Anne Frank
– muziekpodium voor kinderen
– voordragen gedicht door landsdichter Simon Vinkenoog
– debat tussen Xandra Schutte (hoofdredacteur Vrij Nederland) en
acteur Edwin de Vries over beeldvorming rond Anne Frank

Anne Frank Scholen
Bijzondere aandacht gaat uit naar de Anne Frank Scholen in binnen- en buitenland. De Nederlandse Anne Frank Scholen krijgen in juni een speciaal educatief programma aangeboden. Tijdens dit programma werken de leerlingen aan dagboekpagina?s over de thema?s vrijheid, idolen, idealen en anders zijn. Deze opdracht is ook verstrekt aan de Anne Frank Scholen in het buitenland. Ruim 50 scholen hebben hierop gereageerd.

De meest bijzondere inzendingen worden op 12 juni tentoongesteld in het Anne Frank Huis.

Kijk voor het volledige programma ook op www.annefrank.nl