‘Europa is over een eeuw islamitisch’

In Het Parool van 30 juli 2004: Tegen het einde van deze eeuw zal een meerderheid van de Europese bevolking uit moslims bestaan, zo voorspelt de Amerikaanse islamoloog Bernard Lewis in een interview met de Duitse krant Die Welt.

"Europa zal een deel worden van het Arabische Westen," aldus Lewis, hoogleraar aan de universiteit van Princeton. Voor zijn onderzoek baseerde hij zich op de huidige demografische trends en migratiestromen. Hij bundelde die in zijn nieuwe boek ‘De paradox van Atatürk’. Volgens Lewis trouwen de Europeanen te laat en hebben ze te weinig kinderen. De moslims in Europa trouwen op jonge leeftijd en krijgen veel meer kinderen.

Lewis: "Als deze trend zich doorzet, zal Europa tegen het eind van deze eeuw een moslimmeerderheid hebben en een deel van de Maghreb zijn. Er is nog steeds een sterke immigratie: Turken naar Duitsland, Arabieren naar Frankrijk en Pakistanen naar Groot-Brittannië."

Lees verder in Het Parool, 30 juli 2004

Zie voor de volledige tekst: Die Welt, 30 juli 2004