Anne Frank website nu in zes talen

De website over Anne Frank is sinds vandaag ook toegankelijk in het Spaans, Frans en Italiaans. De Anne Frank Stichting introduceert de nieuwe taalversies precies een jaar na de lancering van de nieuwe website in het Nederlands, Engels en Duits. Met zes talen is annefrank.org de enige museumsite in Nederland die in zijn geheel in zoveel talen toegankelijk is.

Sonsoles Espinosa Diaz, de vrouw van de Spaanse minister-president, opent de Spaanse website met de volgende reactie in het gastenboek: "Herinneren is het unieke medicijn tegen onrechtvaardigheid. Niet vergeten is de enige manier om een toekomst te bouwen waarin onwaardigheid verdwijnt". Zij gaf haar reactie na een preview van de website tijdens haar bezoek aan het Anne Frank Huis op zaterdag 16 april.

Annefrank.org
biedt de meest complete geschiedenis van Anne Frank op het web. De website bevat foto’s van Anne en haar familie, de enige bewegende beelden van Anne en historische filmfragmenten met onder andere getuigenissen van helpster Miep Gies, Anne Franks neef Buddy Elias en Anne Franks vriendin Hanneli Goslar. Nieuw op de website zijn de webcambeelden van het achterhuis en de kastanjeboom. Verder biedt de website bezoekinformatie over het museum, een webshop, een abonnement op de gratis nieuwsbrief en informatie over de activiteiten van de Anne Frank Stichting.

De website is tevens bedoeld als informatief en ondersteunend kanaal bij de activiteiten die de Anne Frank Stichting voor de verschillende taalgebieden ontwikkelt, zoals de reizende Anne Frank-tentoonstelling.

Sinds de Anne Frank Stichting op 25 april 2004 de nieuwe website in het Nederlands, Engels en Duits lanceerde, zijn er ruim 1,7 miljoen unieke bezoekers geweest en bijna 20 miljoen pageviews.

Advertentie (4)