Interview met oud-Mossadbaas Efraim Halevy

BBC televisie had een gesprek met de man die van 1998 tot 2003 aan het hoofd stond van de Mossad, de Israëlische geheime dienst. Tijdens zijn leiderschap zat Arafat gevangen in zijn hoofdkwartier in Ramallah en werden talrijke leiders van Palestijnse terreurorganisaties uitgeschakeld.

Het gesprek vond plaats in de programmareeks HardTalk. Presentator David Jessel voelde Halevy aan de tand over het waarom van het elimineren van sheik Yassin (22 maart 2004), de rol en positie van Jasser Arafat, de onderhandelingspositie van Isräel en de nieuwe Palestijnse Hamas-regering, de afscheiding tussen Isräel en de Westbank. Ook geeft Halevy zijn visie op de toekomst van de ‘road map’, de aanwezigheid van westerse landen in het Midden-Oosten en Iran.

Klik op de afbeelding om het interview te zien (link format: RealPlayer)