Geestelijke roept moslims op om joden te doden

De Engelse Times meldde gisteren dat een islamitische geestelijke van Jamaicaanse afkomst de moslims in Groot-Britannie heeft opgeroepen om joden te doden. Ondanks aandringen van joodse en anti-racistische organisaties heeft de Britse justitie nog niets tegen de man ondernomen.

De joden zouden ‘door en door slecht’ zijn volgens de 38-jarige sjeik Abdullah el Faisal. De Londenaar hield zijn betoog zowel in Londen als in Birmingham. De sjeik houdt het niet bij woorden: hij biedt ook een videoband aan waarin hij nog eens 19 redenen geeft waarom joden vermoord dienen te worden. De band draagt de titel ‘Geen vrede met de joden’. Behalve deze band biedt hij sinds 11 september ook een band aan waarin alle moslim-mannen wordt uitgelegd hoe ze zich kunnen voorbereiden op de strijd tegen alle niet-moslims.