Het recept was eenvoudig. Het menu smakelijk!

Lea Pagrach schrijft over het feestje dat zij in 2002 organiseerde.

De opkomt was niet hoog, daar zijn vele redenen voor te bedenken, zondagmiddag, het regende. Of: dan weet iedereen dat je single bent. Of kan het ook de angst voor het onbekende zijn. Want wat vroeger toch zo normaal was, elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten, wat drinken, eten, dansen en praten, dat zijn we een beetje verleerd. Zo brachten we 17 maart 2002 met ongeveer 65 mensen de middag door. En het was bijzonder gezellig, althans, die reacties kregen we. ?Doe het vaker, laat je niet afschrikken door de lage opkomst,? en: ?Joods Nederland moet maar eens wennen aan wat nieuws.?

De mensen die waren gekomen bleven ook, mensen die elkaar misschien anders nooit of veel later waren tegengekomen raakten met elkaar in gesprek en, nog veel leuker ook: van vier mensen zijn positieve berichten binnengekomen: ze waren in contact gekomen met respectievelijk een man en een vrouw waarmee het klikte.

In mijn tijd, het klinkt belegen maar ja, ik ben de twintig ook alweer zevenentwintig jaar gepasseerd, verheugden we ons op een weekend met andere singles. Zo?’n weekend werd dan niet echt een ?koppelweekend? genoemd, maar dat was het natuurlijk wel. En niemand geneerde zich er voor om er dan ook te zijn, integendeel. Van vrijdagmiddag tot zondagavond was er amusement en vertier: een puzzelrit, gala-avond, dansen, een lezing, vrijdagavondkaarsen, praten, lachen. En ja hoor, vele stellen hebben elkaar daar dan ook gevonden. En dat was weer mooi meegenomen. De organisatoren daarvan zijn inmiddels ook wel middelbaar maar wat zou het leuk zijn als zij hun kennis en kunde ook weer eens zouden gebruiken om ons het recept te geven van die zo geslaagde weekenden!

Laten we door ideeën en hulp van elkaar eens kijken of het mogelijk is om voor de tussengroep: te oud voor de studentenclubs en te jong voor de bejaardensoos, regelmatig iets organiseren. Mijn plan is om in de maand juni een autoralley te doen, ergens in Almere of zo. In elk geval waar nog ruimte is.

Dus: wie wil helpen met het organiseren:
stuur een e-mail naar: stichtingjingles@zonnet.nl

Doe eens wat anders; ga eens naar Jingles!

Advertentie (4)