Agressie tegen Moslims sinds aanslagen in de Verenigde Staten

Sinds de aanslagen in de Verenigde Staten zijn er incidenten voorgekomen van agressie tegen Moslims. Verschillende moskeeën in Den Haag zijn beklad. Bij een moskee in Gorinchem werd brand gesticht.De Stedelijke Marokkaanse Raad heeft burgemeester Cohen van Amsterdam gevraagd om bescherming van de moskeeën in de stad.

Uit een enquête van Intomart in opdracht van het tv-programma Netwerk blijkt dat ongeveer 10 procent van de Nederlandse moslims de aanslagen in de VS goed keurt. Bijna driekwart van de moslims keurt de terreurdaden af. Een week geleden werd een soortgelijke enquête gehouden, gepubliceerd in het blad Contrast. Daaruit bleek dat bijna de helft (47,7 procent) van de moslims in Nederland ‘begrip’ heeft voor de aanslagen. Tegelijkertijd keurde een ruime meerderheid (61,5 procent) ze af.Meer hierover kunt u lezen in de Volkskrant:Enquête: 10 procent moslims achter aanslagen