Een dag na de moord op Ze’evi

Joods.nl verzamelde voor u artikelen die u een duidelijk beeld geven hoe Israël in eerste instantie gereageerd heeft op de moord op minister Ze’evi.

De Volkskrant:Israël is na de liquidatie van minister Ze’evi in verwarring. Wat voor actie moet daarop volgen? Is het elimineren van Palestijnen niet contra-productief?Israëli’s broeden op gepast antwoord na aanslag De internationale gemeenschap oefent zware druk uit op Israël en de Palestijnen om een escalatie te voorkomen na de moord op de ultra-nationalistische Israëlische minister van Toerisme, Rehavam Ze’evi. Israël wordt gevraagd niet hard terug te slaan en de Palestijnse Autoriteit moet optreden tegen de daders.Palestijnen en Israël tot kalmte gemaand na moord Israëlische troepen zijn vanochtend met tanks en ander zwaar materieel Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever binnengetrokken. De eerste doelen waren de steden Jenin en Ramallah.Israëlische troepen trekken Ramallah binnen NRC Handelsblad:Israël eist de uitlevering door de Palestijnse autoriteiten van de moordenaars van de extreem-rechtse minister Rehavam Ze’evi. Anders kunnen de Palestijnen zware vergelding tegemoet zien.Israël eist uitlevering moordenaarsIsraël eist dat de Palestijnen de moordenaars van minister Ze’evi uitleveren. Daarmee graaft het een valkuil voor Arafat en zichzelf.Israël gordt zich aan tot de aanvalnu.nl:Naast een artikel vindt u op deze site ook videobeelden die laten zien hoe Israëlische troepen de steden Ramallah en Jenin binnengetrokken zijn.Israëlisch leger trekt Ramallah en Jenin binnen (video)Ha’aretz:Prime Minister Ariel Sharon will convene a discussion on the line of argument Israël will adopt in wake of the assassination of cabinet minister Rehavam Ze’evi and the "new stage" in the conflict with the Palestinians, after Ze’evi’s funeral on Thursday afternoon.Israël prepares for information battle against PA Three Palestinians were killed Thursday morning after IDF troops entered the Palestinian-controlled cities of Ramallah and Jenin in the West Bank before dawn. The operations are as part of a series of steps in response to the assassination of Tourism Minister Rehavam Ze’evi on Wednesday.IDF enters PA areas in West Bank in response to Ze’evi murderAn official state ceremony in the memory of slain Tourism Minister Rehavam Ze’evi was held Thursday afternoon in the Knesset plaze. Ze’evi will be buried in the military section of the Mt. Herzl cemetery at 3:30 P.M.State ceremony for Rehavam Ze’evi ends; funeral at 3:30 P.M.

Advertentie (4)