Mossad-leider: “Israël verantwoordelijk voor alle joden in de wereld”

In zijn eerste openbare toespraak ooit verkondigde Ephraim Halevy, hoofd van de Israëlische veiligheidsdienst de Mossad, dat Israël verantwoordelijk is voor het welzijn van alle joden in de hele wereld.

Halevy sprak op de Herzliya Conferentie over nationale veiligheid. Hij zei dat de bestaansreden van een sterke joodse staat erin ligt joden in de Diaspora te steunen en kracht te geven."Of we het nu leuk vinden of niet, de veiligheidssituatie in Israël heeft gevolgen voor het lot van joden buiten Israël," zei Halevy. "Sinds het begin van de huidige intifada is het aantal aanvallen op joodse instellingen en individuele joden buiten Israël sterk toegenomen. Dat geeft in deze dagen een nieuwe dimensie aan ‘de veiligheid van Israël’."Welke gevolgen deze opvattingen in de praktijk hebben, gaf Ephraim Halevy niet aan.

Advertentie (4)