Oekraïne erkent neerhalen Russisch vliegtuig uit Tel Aviv

De chef van de commissie die de crash onderzoekt van het Russisch vliegtuig, Vladimir Rushailo, heeft gezegd dat het vliegtuig geraakt is door een Oekraïense luchtafweer raket.

Het Tu-154 vliegtuig stortte afgelopen 4 oktober neer na een explosie aan boord. Alle 78 passagiers, voor het merendeel joods-Russische immigranten, kwamen daarbij om het leven. Amerikaanse functionarissen zeiden direct dat de crash was veroorzaakt door een S-200 raket, die per ongeluk door het Oekraïense leger was afgevuurd tijdens een oefening bij de Krim, aan de Zwarte Zee. Oekraïne ontkende tot nu toe betrokkenheid van zijn strijdkrachten. Door de ramp op 4 oktober kwamen alle 78 inzittenden van de Russische Toepolev-154 om het leven. Het toestel was op weg van Tel Aviv naar de stad Novosibirsk