Israël gaat 16 illegale nederzettingen ontruimen

De Israëlische minister Ben Eliezer van Defensie heeft dinsdag 26 juni aangekondigd dat Israël illegale nederzettingen in de Palestijnse gebieden zal afbreken.Benjamin Ben Eliezer

Zestien nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever zullen vanaf deze week worden ontruimd. Ben Eliezer vertelde dit op een bijeenkomst van Avoda, de Israëlische Arbeidspartij. De nederzettingen zijn gebouwd door Israëli’s, veelal van Amerikaanse afkomst, die het niet eens zijn met het nederzettingenbeleid van de Israëlische regering. Een van de redenen voor de ontruiming zou de veiligheid van de bewoners zijn, die Israël niet kan garanderen.De afgelopen jaren zijn er op de Westelijke Jordaanoever 45 illegale nederzettingen gebouwd, vaak in de buurt van reeds bestaande joodse nederzettingen.