Joods Hospice Immanuel bereikt hoogste punt

Deze week is bij de bouw van het Joods Hospice Immanuel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam het hoogste punt bereikt. Dat betekent dat de bouw volgens planning verloopt en de opening inderdaad in het voorjaar van 2007 zal plaatsvinden.

Het Joods Hospice Immanuel is in het Joodse zorgcircuit een geheel nieuwe organisatie. Het is ook het eerste Joodse hospice in Europa. Het hospice kon er komen met de hulp van vele subsidiegevers, zoals de stichting Collectieve Maror-gelden Nederland en het Oranjefonds. Momenteel wordt hard gewerkt de laatste financiën te verkrijgen die nodig zijn om een gezonde start te maken.

Het JHI kan plaats bieden aan zes bewoners in hun laatste levensfase. Er komen ook twee logeerkamers voor familie of vrienden. In de gemeenschappelijke ruimten, zoals de keukens, zullen de Joodse leefregels in acht worden genomen. Maar iedereen zal zich er thuis moeten kunnen voelen, vandaar dat de bewoners in de eigen woonruimte vrij zijn hun leven in te richten zoals zij dat thuis gewend zijn. Aan het hospice is een arts verbonden voor hen die om welke reden dan ook geen eigen huisarts hebben. Net zoals thuis zal er ook thuiszorg worden geboden. Het JHI zal een Joodse signatuur hebben, maar iedereen dus ook mensen zonder Joodse achtergrond zijn er welkom.

Op 11 december aanstaande vindt in het Joods Cultureel Centrum, Van der Boechorststraat 26, Amsterdam een informatiebijeenkomst over het hospice plaats. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn: aanvang 20:00 uur.

 Nadere informatie: Sasja Martel, directeur JHI: 06-25252884

Advertentie (4)