Checklist

"In de dating-fase, tot zo’n half jaar terug, kookte ze nog wel eens een uitgebreide maaltijd voor mij. Hoe anders zijn de afgelopen maanden verlopen." Maurice Meijer over zijn kalle, in zijn tweede column.

Nu moet ik ook zeggen dat er in dit gerenommeerde ski-oord ‘s avonds weinig anders te doen is dan je te laten vollopen in een van de matig bezochte bars, te gaan karaoke-en, te eten of te doen wat nieuwe stelletjes sowieso graag doen.Terug in Holland is het met de kookkunsten van mijn kalle helaas wat minder gesteld: haar beste vriend heet Appie Heijn en vooral het vriesvak is favoriet! Dit uiteraard zeer tot mijn teleurstelling. Zoals iedere jongen die op zoek is, had ook ik natuurlijk een checklist in mijn hoofd waaraan de moeder van mijn kinderen toch wel voor zo’n tachtig procent moest voldoen. Ze moest lief en aardig zijn, er een beetje uitzien en vanzelfsprekend joods zijn, maar daarna kwam koken toch wel zo’n beetje.In de dating-fase, tot zo’n half jaar terug, kookte ze nog wel eens een uitgebreide maaltijd voor mij. Trots vertelde ze over haar receptenschrift en ze meldde me dat ze het recept van het voorgerecht had gekregen van een vriendin. Kortom, deze vrouw wist dat de liefde van met name deze man door de maag gaat.Hoe anders zijn de afgelopen maanden verlopen. Het is dat ik geregeld behoorlijk te eten krijg van mijn moeder, anders zou ik me inmiddels met scheurbuik bij de GG&GD hebben moeten melden (ik weet eigenlijk niet hoeveel vitaminen AH in zijn pizza’s stopt). Hier in Frankrijk heeft madam verbetering toegezegd, hopelijk niet onder invloed van de hoogte.Vanzelfsprekend is ze wel heel lief en aardig en mag ze er verder ook wel wezen. Toch een advies: heren, check het boodschappenlijstje van uw aanstaande! En bekijk de inhoud van haar ijskast. Als een gemiddelde Rus zich hiervoor zou schamen, moet ze wel verdomd leuk zijn?De vorige column van Maurice Meijer vindt u in de jongerenrubriek.

Advertentie (4)