Sjaron nog steeds ruim aan kop

Likoed-leider Arik Sjaron heeft volgens alle peilingen nog steeds een ruime voorsprong op zijn tegenstander in de verkiezingen: Ehoed Barak van Avoda, de arbeidspartij.

Volgens de peiling van de krant Jediot Ahronot krijgt Sjaron 49 en Barak 32 procent van de stemmen. Volgens de peiling van Ma’ariv, een ander dagblad, is de stand 52 procent voor Sjaron en 34 voor Barak.Alle commentatoren zijn het erover eens dat het Barak niet zal lukken deze enorme achterstand op Arik Sjaron weg te werken. Voorspeld wordt dat partijleden Barak onder druk zullen zetten om uit de race te stappen en zich te laten vervangen door Sjimon Peres.Volgens de Israëlische wet kan een kandidaat zich tot vier dagen voor de verkiezingen terugtrekken en zijn plaats laten innemen door een partijlid. Barak heeft echter herhaaldelijk verklaard dat hij dit geenszins van plan is. Commentatoren denken dat de druk op Barak deze week wel eens zo erg zou kunnen worden opgevoerd dat hij zich toch terugtrekt uit de verkiezingen.

Advertentie (4)