Barak verliest Meridors steun

Woendagavond 17 januari heeft partijleider Dan Meridor van de middenpartij Merkaz verklaard dat hij het kandidaatschap van Ariel Sjaron steunt.

Meridor zegt het beleid van Barak niet langer te kunnen steunen. "Ik sta niet achter de diplomatieke pogingen van de regering-Barak. Dus steun ik de tegenovergestelde benadering van Sjaron," zei Meridor. "Maar ik ben het niet eens met de slogan Alleen Sjaron zal vrede brengen," zei Meridor. "Vrede hangt niet van ons af. Als de Palestijnen zich niet anders opstellen, zal er geen vrede zijn."Ehoed Barak is ondertussen bezig kiezers uit het midden ervan te overtuigen toch op hem te stemmen. Op dit moment neigen veel kiezers uit het midden en zelfs oorspronkelijke Avoda-stemmers ertoe op Likoed-leider Sjaron te stemmen.In een verkiezingsspotje zei Barak dat het hem zwaar valt met de Palestijnen te onderhandelen tijdens de huidige golf van Palestijns geweld. Volgens de Avoda-leider zijn de onderhandelingen echter gerechtvaardigd om zo spoedig mogelijk een vredesakkoord te bereiken. "Ik zit met Arafat aan één tafel, maar schep daar geen plezier in. Niemand hoeft mij te vertellen wie Arafat is. Dit is een scheiding, geen lovestory. Maar als wij nog tien jaar wachten, vloeit er alleen maar meer bloed, waarna dezelfde vraagstukken aan de orde komen."