Sacha Baron Cohen wint Golden Globe

De Brits-Joodse komiek Sacha Baron Cohen heeft een Golden Globe in de wacht gesleept in de categorie beste acteur in een comedie, voor zijn bejubelde èn verguisde film ‘Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan’.

Baron Cohen, die eerder beroemd werd door zijn show rond het typetje Ali G., nam de Golden Globe in ontvangst als zichzelf en niet verkleed als Borat, zoals hij de laatste maanden ook buiten de film veelvuldig verscheen. Hij bedankte zijn verloofde Isla Fisher omdat die het op had kunnen brengen ‘tien maanden lang met Borat te slapen.’

Baron Cohen ontving veel lovende reacties op zijn film, waarin hij de Kazachstaanse journalist Borat speelt. De komiek legt een briljant acteertalent aan de dag, maar haalde zich ook de woede op de hals van de Kazachstaanse regering, omdat Borat een sexistisch en antisemitisch beeld schetst van de Kazachstaanse burger.

Zie ook het artikel Kazachstan boos op Sacha Baron Cohen op joods.nl