Voetbrug Ter Apel heet nu ‘Synagogebrug’

Vorige week woensdag onthulde burgemeester J.Broertjes in bijzijn van de leden van de commissie Joods Monument Ter Apel de naam van het voetbruggetje over het Stads Ter Apelkanaal ter hoogte van de Oosterstraat. De brug draagt de naam ‘Synagogebrug’. De naam is heel toepasselijk, want ooit stond ongeveer schuin tegenover de brug de synagoge van de Joodse gemeenschap van Ter Apel.

Met het onthullen van de naam van de brug werd tevens het startsein gegeven voor het werven van de benodigde gelden voor een Joods monument. Dit gedenkteken, waarop de 53 namen van de in 1942 afgevoerde Joodse inwoners komen te staan, zal worden gerealiseerd op het gazon tegenover de brug ( hoek Schotslaan, Oosterstraat en Boslaan). De commissie gaat diverse fondsen benaderen, maar ook particuliere giften zijn uiteraard welkom (bankrek.nr. 3601.79.584, t.n.v. Commissie Joods Monument).