Antisemitische passages bij Europoliticus

In het Europees Parlement is beroering ontstaan over een brochure van de Poolse afgevaardigde Maciej Giertych waarin als antisemitisch opgevatte passages voorkomen. Het Europees Joods congres heeft de tekst scherp veroordeeld en spreekt van ‘middeleeuwse haat’ en ‘uit de negentiende eeuw daterende stereotypen’.

EP-voorzitter Hans-Gert Pöttering heeft dit weekeinde direct een onderzoek aangekondigd naar de financiering van het 32 pagina’s tellende geschrift. Hij wil niet dat er geld van het EP mee is gemoeid. Giertychs brochure, getiteld ‘ Beschavingen in Europa ten oorlog’, is op de voorkant getooid met het embleem van het EP.

Giertych, die in het EP opereert als ‘onafhankelijk lid’, schrijft onder andere dat de joodse beschaving er één is van ‘geprogrammeerde afscheiding en geprogrammeerd onderscheid ten opzichte van de omgeving’. En: ‘Joden zijn geen pioniers. Zij veroveren geen nieuwe werelden, maar vestigen zich bij voorkeur tussen andere gemeenschappen, en daarbij vooral tussen de rijken.’

Bron en gehele artikel: klik hier

Advertentie (4)