Moslimleider veroordeelt ontkenning holocaust

Sjeik Abdullah Nimr Darwish, oprichter van de Islamic Movement in Israël heeft zich gisteren uitgesproken tegen het ontkennen van de holocaust in de Islamitische wereld. Hij deed dit gisteren als aanwezige op het Global Forum for Combating Anti-Semitism.

"Zeg tegen hen die de holocaust ontkennen dat ze de Duitsers moeten vragen wat zij wel of niet gedaan hebben", zei Darwish. Op het forum, dat voor de vierde keer plaatsvond, zijn 160 deelnemers aanwezig uit Israël en het buitenland, waaronder politici en diplomaten.

Gisteren vond een sessie plaats waarin de relatie met de Islamitische wereld centraal stond. De woorden van Darwish, de eerste moslimleider aanwezig op het forum, werden door Rabbi Israël Singer, voorzitter van de World Jewish Committee als ‘historisch’ bestempeld.

Darwish begon zijn toespraak met de woorden: "Het was niet makkelijk voor mij om hier te komen. Ik dacht eraan wat mijn collega’s van Marokko tot Indonesië ervan zouden zeggen, maar ik besloot te komen omdat het mijn plicht naar God toe is." Hij vervolgde met te zeggen dat antisemitische teksten in de moslimwereld niet de ware geest van de Islam vertegenwoordigen en dat de harde teksten die vaak klinken niet gebaseerd zijn op de woorden van de profeet (Mohammed). "Denken jullie dat ik minder lijd dan jullie als ik Ahmadinejad of Bin Laden hoor?"

Bron: Haaretz

Advertentie (4)