Ross’ bezoek aan Israël uitgesteld

Dennis Ross, afgezant van het Witte Huis, heeft zijn bezoek aan Israël uitgesteld. De Palestijnse Autoriteit heeft geen vertrouwen meer in hem.

Clintons afgezant zou dinsdag of woensdag naar Israël gaan om te proberen Israël en de Palestijnse Autoriteit (PA) dichter bij elkaar te brengen. Clinton hoopt nog steeds dat de beide partijen nog voor het einde van zijn ambtstermijn op 20 januari een akkoord sluiten.Radio Palestina berichtte woensdag 10 januari dat een bezoek van Dennis Ross geen enkele zin heeft. De radiozender zegt tegen Ross’ bezoek aan de regio te zijn. Eerder deze week beschuldigden Palestijnse vertegenwoordigers Ross ervan partijdig te zijn. Ross’ voorkeur voor Israël zou er de oorzaak van zijn dat zijn diplomatieke pogingen zonder resultaat bleven.