Auschwitz, eindstation van de dood

Auschwitz, eindstation van de dood. Auteur: Emerson Vermaat
Auschwitz, eindstation van de dood. Auteur: Emerson Vermaat

Historicus Emerson Vermaat schreef eerder goed beoordeelde biografieën over Heinrich Himmler, Anton Mussert en Adolf Eichmann. Met het boek Auschwitz. Eindstation van de dood, levert hij wederom kwalitatief goed werk af.

Dit boek maakt op een anekdotische manier duidelijk hoe gruwelijk de situatie in de kampen Auschwitz en Birkenau was. Via vaak opmerkelijke verhalen slaagt Vermaat erin een gevoelige snaar bij de lezer te raken.

Een van die verhalen gaat over een knappe Jodin die een SS-officier doodschiet in Auschwitz. Ook bevat het interviews met twee Nederlandse overlevenden van het vernietigingskamp, Bloeme Evers (moeder van de bekende Rabbijn Evers) en Ernst Verduin.

Lees de hele boekbespreking van Enne Koops op Historiek.net

Advertentie (4)