Honderden demonstranten de straat op tegen antisemitisme in Malmo

Lokale journalist Niklar Orrenius, aanwezig bij de demonstratie in Malmo, de tweede stad van Zweden:

“Malmo is een immigranten stad, een vrijhaven voor vluchtelingen van over de hele wereld, maar de eerste vluchtelingen die hiernaartoe kwamen waren vervolgde Joden uit Rusland, Polen en de Holocaust. Maar wat er nu gebeurt is dat Joden vertrekken uit Malmo omdat sommige zich niet meer veilig voelen”.

In 2010 heeft de burgermeester van Malmo, Ilmar Reepalu, een opmerkelijke uitspraak gedaan over de Joden die zijn aangevallen tijdens een pro-israel demonstratie, namelijk dat ze de aanvallen over zichzelf hebben afgeroepen door zich niet te distantiëren van Israel’s acties in 2008/2009 die gericht waren om de jarenlange raketbeschietingen uit Gaza te stoppen.

Advertentie (4)