Ronald Lauder: “Ik zal niet zwijgen”

20130923-193302.jpgPresident Ronald Lauder van het World Jewish Congress, het wereldwijde overkoepeld orgaan van Joodse gemeenschappen, heeft in Jeruzalem gesproken op een internationale Evangelische conferentie waar maar dan 3000 gelovigen aanwezig waren. Via het internet en christelijke tv zenders werd het evenement door zo een 30 miljoen mensen bekeken. De conferentie was georganiseerd door de internationale Christelijke ambassade in Jeruzalem ter gelegenheid van Sukkot. In zijn speech verklaarde Lauder: “Het Joodse volk is dankbaar voor christelijke steun voor Israël”, Lauder vervolgde door Christenen in het Midden Oosten een hart onder de riem te steken, “ik zal niet zwijgen wanneer fundamentalisten in het het Midden-Oosten kerken in brand steken. Ik zal niet zwijgen als Arabische Christenen worden vermoord alleen omdat ze Christelijk zijn, zoals afgelopen week in Syrië is gebeurt. Ik zal niet zwijgen over de 450.000 Christelijke Syriërs die alleen al afgelopen jaar hun land hebben moeten ontvluchten. Ik zal niet zwijgen als de Christelijke bevolking van Libanon word geterroriseerd en ik zal niet zwijgen als Christelijke heiligdommen worden ontheiligt in Arabische landen”.