Antisemitisme: Israëlische Arabier slaat Jood

anitsemtisme logoEen Joodse man die een kliniek bezocht in het overwegend Arabisch stadje Kfar I’blin in het noorden van Israel, zegt te zijn geslagen omdat hij Joods is. De politie is een onderzoek gestart naar het incident dat op  9 september heeft plaatsgevonden en is opgenomen op camera beelden. In een interview het slachtoffer tegen Channel 2 news dat “het enige wat mij onderscheidt van alle anderen in de wachtkamer was dat ik joods ben”.

Het incident heeft weinig media aandacht gekregen in Israel en daarbuiten. De advocaat van het slachtoffer heeft verklaard: “Er is geen twijfel over mogelijk dat als het omgekeerd zou zijn en het een kwestie was van een Joods persoon die een Arabier heeft aangevallen, dat president Shimon Peres het slachtoffer een ​​brief zou hebben sturen, Tzipi Livni reeds op bezoek was geweest en zelfs de opperrabbijnen zouden langskomen voor een solidariteit bezoek aan het slachtoffer”.