Oudste holocaust overlevende is overleden

Alice Herz-SommerAlice Herz-Sommer is op 110 jarige leeftijd overleden in London. Ze is de oudste bekende holocaust overlevende wereldwijd. Mevrouw Herz-Sommer is geboren in Praag in 1903 en heeft twee jaar doorgebracht in het nazi concentratie kamp Theresienstadt. Ze was een geslaagd pianist en muziek docent en heeft tot 1986 les gegeven aan de Jerusalem Conservatory. Daarna emigreerde ze van Israel naar London. Een film genaamd “The Lady in Number 6: Music Saved My Life” over haar leven is onlangs genomineerd tot beste korte documentaire bij de Academy Awards. Haar kleinzoon Ariel Sommer heeft laten weten:

“Ze hield van ons, lachte met ons, koesterde ons, maakte muziek met ons. Ze was een inspiratie en onze wereld zal aanzienlijk armer worden zonder haar aan onze zijde”.

Advertentie (4)