Drie teeners gekidnapped bij Chevron

ShowImage.ashxSinds afgelopen donderdag (12-6-2014) worden drie yeshiva studenten bij Hebron vermist. Minister president Binyamin Netanyahu heeft de natie hierover zaterdagnacht ingelicht. Inmiddels is duidelijk dat drie jongens (16, 16 en 19 jaar oud) zijn ontvoerd. Eén van de jongens heeft kort na zijn ontvoering de politie gebeld en geschreeuwd “We’ve been kidnapped”. Maar de politie deed niets en informeerde de IDF noch de Shin Beth. Pas nadat één van de vaders van de jongens donderdagnacht / vrijdagmorgen vroeg aangifte deed, kwam men in actie. Maar dat de politie aanvankelijk niets deed, is niet opmerkelijk, er worden frequent door de bewoners van dat gebied valse aangiftes gedaan.

Inmiddels heeft de IDF het gebied rond Hebron afgezet en is de zoektocht full swing begonnen. 80 Hamas leden zijn, op verdenking van betrokkenheid, opgepakt. Onder de gearresteerden bevinden zich Hamas leiders als Hassan Yousef, Wasfi Qabaha, Khaled Abu Arafeh en Mohammed Totah.

Veel infanterie soldaten, speciale eenheden en intelligence units zijn bij de zoektocht betrokken. Het is nu maar te hopen dat het drietal niet uit de Hebron regio is afgevoerd, want dat zou dan wel eens tot een Shalit Gilad achtig scenario kunnen leiden.

Bibi houdt de nieuwe eenheidsregering van Fatah en Hamas voor deze kidnapping verantwoordelijk. Van vredesonderhandelingen lijkt nauwelijks nog sprake. Ook de Obama administration en zelfs John Kerry heeft zich achter Israël geschaard en heeft verklaard dat alles erop wijst dat Hamas achter deze ontvoering zit.

Op locatie, namens de Redactie in Moshav Tsippori, Israël.

Advertentie (4)