IS bedreigt Hebreeuwse inscripties Palmyra

Shema

De verovering van Palmyra door terreurbeweging Islamitische Staat (IS) vormt een gevaar voor de Hebreeuwse inscripties die millennia geleden in de historische Syrische stad aangebracht werden. Het gaat onder meer om de openingsverzen van de Sjema, volgens Wikipedia “het meest centrale gebed in het ochtend- en avondgebed van het jodendom”.

Volgens The Times of Israel is het onduidelijk of de inscripties nog aanwezig zijn in de stad, aangezien deze in 1933 voor het laatst bezocht werd door een Europese deskundige. Palmyra was een belangrijke stad in het Romeinse Rijk.

Onderstaande video dook onlangs op op YouTube. Het blijkt door de genocidale jihadisten gemaakt beeldmateriaal van de stad te zijn. IS zou beloofd hebben niet geheel Palmyra te vernietigen, maar slechts beelden die de groep beschouwd als uitingen van polytheïsme.

(foto via Wikimedia Commons)

Advertentie (4)