Laffe aanval op Joodse tiener in Frankrijk

Bd_Voltaire-1

Een 16-jarige Joodse jongen is vrijdagmiddag op straat mishandeld in Parijs. De aanval, door drie Noord-Afrikaanse types, vond plaats op de Rue Manin in het 19de Arrondissement nabij het Buttes Chaumont park. 

De tiener, die een keppeltje droeg, was net op weg naar huis voor de sjabbat toen het tuig hem belaagde. Hij werd daarbij onder meer beroofd van zijn schoenen en vervolgens geslagen op zijn lichaam en op zijn hoofd, aldus The Algemeiner. De gsm van de jongen werd vernield door de aanvallers, die tussen de 17 en 20 jaar oud waren.

Tijdens de aanval kwam een passant met een Noord-Afrikaans uiterlijk zich met het geweld bemoeien. Hij moedigde de groep aan om de Joodse tiener “te breken”.

De laffe geweldsuitbarsting is al het derde geregistreerde geval van antisemitisme in de hoofdstad van Frankrijk binnen enkele weken tijd. Afgelopen week werd een Joodse vrouw mishandeld door drie mannen in de wijk Sarcelles en begin deze maand viel een groep van 40 mannen twee Franse Joden aan op de Boulevard Voltaire.

(foto boven via Creative Commons)

Advertentie (4)