Aankomst Berlijn: Laat het toernooi beginnen!

2015-07-29 MaccabiteamOp maandag 27 juli om 5:00 was het dan eindelijk zover. Maanden hebben we toegeleefd naar de Maccabiade, eindelijk kan het feest beginnen! Met een groep van 110 Nederlandse sporters en natuurlijk de coaches, vrijwilligers, fysio’s en supporters stonden we op Schiphol, klaar voor Berlijn. Na een groepsfoto en de check-in van alle hockeysticks, voetballen, koffers en dressuurpaarden was het vliegtuig om 8:45 op Berlijn airport.

Aangekomen in het hotel hadden we een uurtje om tot rust te komen. Waar andere landen binnen stroomden en potjes gingen kaarten, gingen de Nederlandse hockeymannen-en dames richting het hockeyveld voor de laatste training. Na een top training op een heerlijk veld stond de officieuze opening van het toernooi op het programma.

Na mooie woorden van het Duitse hoofd van Makkabi Deutschland, Alon Meyer, stond er een leuke openingsborrel op het programma en hebben we een eerste kennismaking met de andere landen gehad.

Op dinsdag kwamen de eerste Nederlandse teams al in actie. In het hockeystadion kwamen de Nederlandse dames in actie tegen het sterke Argentinie. Nederland kwam na twee sterk ingeslagen strafcorners op een mooie 2-0 voorsprong. Echter sloeg Argentinie snel terug en bleef het tot het laatste kwart aan toe spannend. Tien minuten voor het einde kwam de beslissing via een mooi versierde strafbal tot stand en werd de einduitslag op 3-1 vastgesteld. De Nederlandse supporters, bestaande uit de meegereisde familie, het vrouwenvoetbalteam en het mannenhockeyteam vierden een klein feestje en de dames bedankten het publiek.

Vanavond staat de officiele opening van het toernooi in de Waldbühne in het oud Olympisch sportpark plaatsvinden. Hierbij zullen alle 36 landen achter hun vlag aan het stadion binnen lopen. We verwachten dat het vanavond volle bak zal worden en een enorme ervaring zal zijn voor sporters en fans. Tot nu toe is het een enorme ervaring, het toernooi voor ons (de hockeymannen) moet echter nog van start gaan. Morgen om 18:30 slaan wij af tegen Duitsland, jullie horen snel van ons!

Het artikel is geschreven door Alon Guggenheim, speler in het herenhockey team.

Gerelateerd: The road to Berlin voor de hockeymannan

Advertentie (4)