Opperrabbijn: “Terrorist doden goede daad”

rabbijn-yitzhak-yosef-joodsOpperrabbijn Yitzhak Yosef van de Sefardische- en Mizrachi Joden in Israël, heeft afgelopen zaterdag in een toespraak gesteld dat het conform religieus Joodse wet is toegestaan om terroristen gewapend met een mes te doden.

Yosef is de zoveelste rabbijn die zich heeft uitgesproken over deze juridisch actuele kwestie in de Israëlische samenleving, sinds de Palestijnse ‘mes-intifada’ afgelopen jaar is uitgebarst, waarin willekeurige Israëlische burgers worden aangevallen door Palestijnse messentrekkers.

“Als een terrorist je aanvalt met een mes, is het een Mitswa (gebod / goede daad) om hem te vermoorden. Deze handelswijze voorkomt aanslagen. Als een terrorist weet dat hij een mes-aanval niet zal overleven, zal dit werken als een afschrikwekkend mechanisme. Ook daarom is het een Mitswa om hem te doden”, aldus Yosef tijdens zijn wekelijkse Torah les afgelopen shabbat.

Ook zei de Yosef dat niemand zou bang moeten zijn dat justitie in Israël stappen tegen je onderneemt, of de legerleiding. “Als een terrorist jou wil vermoorden, sta op en dood hem eerst”, herhaalde de opperrabbijn, die zijn woorden zegende met eeuwenoude Rabbinale uitspraken over zelfverdediging.