Oekraine: Joden vluchten uit het ‘Noorderland’

oekraine-israelAlleen al in 2015 vluchtten ruim 7.000 Joden uit het door oorlog geteisterde gebied naar het beloofde land. Christenen voor Israel uit Nijkerk helpt de Joden in de Oekraïne en heeft een aantal filmpjes gemaakt over hun activiteiten in het oost-Europese land, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan een miljoen Joden zijn vermoord.

Joden in Oekraïne lijden zwaar onder de burgeroorlog die er vandaag de dag woedt. Armoede, corruptie en antisemitisme zijn in Oekraine aan de orde van de dag. “Als er geen water uit de kraan komt, dan hebben de rotjoden het opgedronken”, zo luidt een veelgebruikt Oekraïens spreekwoord. Veel Joodse gezinnen zien geen toekomst meer in Oekraïne, en besluiten om alles achter te laten en te vluchten naar Israël.

Advertentie (4)