Solidair met Joden in Oekraïne?

20160405_210212

Gisteravond vond in Lev, Amsterdam een pittig en gepassioneerd debat plaats over het associatieverdrag in Oekraïne. Er werd inhoudelijk, maar ook emotioneel gediscussieerd en er zijn veel argumenten met elkaar afgewogen. Een echte conclusie was er niet. De meerderheid van de aanwezigen zal gaan stemmen en de meerderheid daarvan zal tegen stemmen. Tijdens het debat zijn er ook mensen van mening veranderd, beide kanten op.

Het debat werd georganiseerd door een samenwerking van Crescas en Masterstudent European Union Studies Nachshon Rodrigues Pereira, die een subsidie hiervoor had aangevraagd bij de Referendumcommissie.

Het thema van de avond was ‘Solidair met Joden in Oekraïne?’. Het debat bestond voornamelijk uit Joodse sprekers en Joodse aanwezigen. In het panel zaten Laura Starink, Ronny Naftaniel, Josef Zissels, Cnaan Liphshiz en Tamarah Benimah. Er werd inderdaad gesproken over wat de Joodse instituties in Oekraïne over het verdrag zeiden, er is gesproken over het antisemitisme in Oekraïne, maar verder ging het vooral over geopolitieke argumenten, economische argumenten en de politieke artikelen van het verdrag. Na afloop werd er nog ruim een uur nagepraat met goede nasj.

Ga jij ook stemmen vandaag?

Advertentie (4)